KIWIs tiltak i forbindelse med koronaviruset

KIWI følger føringene og rådene som kommer fra Folkehelseinstituttet (FHI). For å unngå at mange mennesker samles samtidig, anbefaler vi at man bruker hele åpningstiden og at man handler alene når det er mulig.

Myndighetene er tydelige på at det er en samfunnskritisk oppgave å ha normal drift i dagligvarebutikkene. Våre medarbeidere er svært viktige for å sikre at alle skal få mat i en krevende situasjon. I butikkene våre vil du se flere plakater med viktig informasjon og oppfordringer, for å sikre at både kundene og medarbeiderne kan ferdes trygt i butikkene.

Hold avstand!

Ettersom det blir sommer i Norge på de aller fleste av oss i år, minner vi våre kunder om å fortsatt ta hensyn til hverandre, samt våre medarbeidere, ved å forholde seg til rådene fra helsemyndighetene. Vi ber derfor alle om å holde minimum én meters avstand. Dersom du må hoste eller nyse, ber vi om at du gjør det i albukroken eller papirlommetørkle. Vi oppfordrer også alle til å betale med kort, om man kan, og til å begrense antall mennesker fra samme husstand som handler sammen. Se gjerne på Helsedirektoratets nettside her for mer info

Et tips er for eksempel å bruke hjørnet på kortet til å taste kode og OK. På denne måten bidrar vi til å redusere smittefaren av koronavirus. Vi er alle viktige! Våre medarbeidere har derfor t-skjorter som minner om å holde god avstand.

I alle våre 683 butikker er det pleksiglass mellom medarbeider i kassen og kunder. I tillegg er det plassert pleksiglass nederst på kassebåndet. Flere kunder har sagt at de ønsker skillevegg der de pakker varer, og vi har lyttet til dem.

Vi har også merker på gulvet i butikkene våre som oppfordrer til å holde god avstand, og som illustrerer én meter avstand. Der det er mulig skal butikkene våre benytte kassene som står lengst fra hverandre.

Hygienetiltak i butikkene

Det er viktig med effektive tiltak for å redusere smitten av viruset fra person til person. Våre butikker har strenge rutiner for renhold og hygiene.

KIWI har innført ekstraordinær vask av blant annet håndtak til handlevogner og -kurver, kjøleskap og frysere, bankterminal, panteautomat. Renholdet intensiveres også på bakrommet og på overflater medarbeiderne er i kontakt med.

Vi har håndvask!

Folkehelseinstituttet oppfordrer til god håndvask med såpe og vann, og de aller fleste butikkene har håndvask ved panteautomaten, som både kunder og medarbeidere kan bruke. Alle butikker har hengt opp plakat som minner om at vi har håndvask, samt plakat om smitteforebygging (fra Helsedirektoratet og FHI). Butikkene våre har også satt frem håndsprit ved inngangen, som er et godt tillegg til hyppig håndvask. Tilgangen på håndsprit har i perioder vært begrenset, men vi bestiller opp det vi kan.

Mat og smitte

Det er ut ifra dagens kunnskap om smittsomheten til koronavirus ansett som lite sannsynlig at smitte fra mat og vann kan forekomme. Det er anbefalt at man alltid skyller frukt og grønt før man spiser det. Vi har innført ekstraordinær vask av kontakt- og berøringspunkter i butikk, inkludert skjeer/klyper.

Hjemlevering

Butikkene våre har dessverre ikke kapasitet til å tilby hjemlevering. Våre medarbeidere står på for å fylle butikkene med varer og betjene kundene. Vi ønsker selvfølgelig å bistå våre kunder på best mulig måte, og vi forholder oss fortløpende til de råd og føringer som kommer fra helsemyndighetene. Vår viktigste oppgave er å ha normal drift i butikkene.

Handlehjelp

Vi har introdusert handlehjelpen, som kan være nyttig for dere som hjelper hverandre å handle! Her kan du sette opp handlelisten din, og enkelt dele denne med den som handler for deg.

Engangshansker og munnbind

Ut ifra de faglige rådene vi har fått, kan hansker gi en falsk trygghetsfølelse og føre til sløvere hygienerutiner. Hansker gir ofte en falsk trygghet ved at man tror at man er beskyttet. Hender med hansker overfører smitte på samme måte som om du ikke har hansker på.

Vi følger myndighetenes råd, også når det kommer til munnbind. Det er derfor ikke noe per i dag som tilsier at dette skal benyttes av våre medarbeidere når de er på jobb i butikk. Det viktigste tiltaket mot å hindre smitte er fortsatt å holde avstand.

Vi følger løpende med på rådene og retningslinjene som norske helsemyndigheter gir.

Lytt til myndighetene!

Vi oppfordrer igjen alle til å vise hensyn til både kunder og medarbeidere og følge helsemyndighetenes råd til befolkningen om å holde god avstand, vaske hendene grundig, hoste i albuen og andre tiltak for å redusere smittefare.

Vær så snill, unngå hamstring

Vi oppfordrer kundene våre til ikke å hamstre, men forholde seg til myndighetens løpende anbefalinger. Hvis alle handler som normalt, er det mer enn nok varer til alle.

Våre butikker har mulighet til å sette begrensninger på antall av samme vare per kunde, dersom de ser at de er i ferd med å gå tom for en vare. I mange butikker jobber medarbeiderne våre dag og natt med å fylle på varer.

KIWI har fortsatt god tilgang på varer fra leverandører, og det er ikke noe som tilsier varemangel i Norge. I tillegg har vi stort fokus på å opprettholde rutiner og vareflyt som vanlig. De fleste butikkene våre får varer flere ganger i uken.