KIWIs tiltak i forbindelse med koronaviruset

KIWI følger føringene og rådene som kommer fra Folkehelseinstituttet (FHI) og lokale helsemyndigheter. I tillegg innfører vi ekstraordinær vask i butikkene.

Våre medarbeidere er svært viktige for at det norske folk skal få kjøpt dagligvarer. Norske myndigheter er helt tydelige på at butikkene våre skal ha normal drift, og at det er en samfunnskritisk oppgave. Dette er en felles dugnad, og vi i KIWI skal gjøre vår del av jobben for å sikre at alle skal få mat i en krevende situasjon.

KIWI har fortsatt god tilgang på varer fra leverandører, og det er ikke noe som tilsier varemangel i Norge. I tillegg har vi stort fokus på å opprettholde rutiner og vareflyt som vanlig. De fleste butikkene våre får varer flere ganger i uken. Om alle handler som normalt, er det nok varer til alle.

Hold avstand!

Vi ber dere alle om å vise hensyn til medarbeiderne våre. Lytt til myndighetenes råd, og hold minimum 1 meter avstand. Dersom du må hoste eller nyse, ber vi om at du gjør det i albukroken eller papirlommetørkle. Vi oppfordrer også alle til å betale med kort, om man kan, og til å begrense antall mennesker fra samme husstand som handler sammen.

Vi oppfordrer alle våre kunder i en utfordrende tid til å handle alene så langt det lar seg gjøre. På denne måten bidrar vi til å redusere smittefaren av koronavirus. Vi er alle viktige!

Hygienetiltak i butikkene

Det er viktig med effektive tiltak for å redusere smitten av viruset fra person til person. Vi gjør alt vi kan for å sikre at både kunder og medarbeidere skal kunne ferdes trygt i butikkene våre.

Våre butikker har strenge rutiner for renhold og hygiene, og medarbeiderne våre har klare retningslinjer for hva de skal gjøre ved mistanke om smitte eller bekreftet smitte.

KIWI har innført ekstraordinær vask av blant annet håndtak til handlevogner og -kurver, kjøleskap og frysere, bankterminal, panteautomat.

Renholdet intensiveres også på bakrommet og på overflater medarbeiderne er i kontakt med.

Vi deler ikke ut smaksprøver eller lignende.

Vi har håndvask!

Folkehelseinstituttet oppfordrer til god håndvask med såpe og vann. De aller fleste butikkene våre har håndvask ved panteautomaten, som kunder kan bruke. Alle våre butikker skal henge opp plakat som minner om at vi har håndvask, samt plakat om smitteforebygging. Butikker som ikke har vask tilgjengelig for kunder, vil sette frem antibac. Det er dessverre en utfordring å få tak i mer antibac nå, men vi gjør det vi kan for å få bestilt opp mer.

Mat og smitte

Det er ut fra dagens kunnskap om smittsomheten til koronavirus ansett som lite sannsynlig at smitte fra mat og vann kan forekomme. Det er anbefalt at man alltid skyller frukt og grønt før man spiser det.

Vær så snill, unngå hamstring

Vi oppfordrer kundene våre til ikke å hamstre, men forholde seg til myndighetens løpende anbefalinger. Vi skal gjøre vårt beste for å sikre varetilgangen i butikkene.

Hvis alle handler som normalt, er det mer enn nok varer til alle.

Våre butikker har mulighet til å sette begrensninger på antall av samme vare per kunde, dersom de ser at de er i ferd med å gå tom for en vare. Medarbeiderne våre gjør en fantastisk jobb, og vi forsøker så godt vi kan å ha en normal drift i våre butikker i en utfordrende situasjon.

Hjemlevering

Butikkene våre har dessverre ikke kapasitet til å tilby hjemlevering. Våre medarbeidere står på for å fylle butikkene med varer og betjene kundene. Vi ønsker selvfølgelig å bistå våre kunder på best mulig måte, og vi forholder oss fortløpende til de råd og føringer som kommer fra helsemyndighetene. Vår viktigste oppgave er å ha normal drift i butikkene.

Engangshansker og munnbind

Ut ifra de faglige rådene vi har fått, kan hansker gi en falsk trygghetsfølelse og føre til sløvere hygienerutiner. Munnbind er heller ikke anbefalt av fagpersonell. Vi følger løpende med på rådene og retningslinjene som norske helsemyndigheter gir.

Lytt til myndighetene!

Vi oppfordrer igjen alle til å vise hensyn til både kunder og medarbeidere og følge helsemyndighetenes råd til befolkningen om håndvask, hoste og andre tiltak for å redusere smittefare.

Karanteneregler

Vi ber om at kunder som er i karantene eller isolat ikke oppsøker KIWI-butikkene. Dette er med hensyn til våre viktige medarbeidere og andre kunder, slik at de ikke utsettes for ytterligere smittefare. Statsminister Erna Solberg har også tidligere gått ut med samme oppfordring. Se gjerne her.

Folkehelseinstituttet skriver på sine nettsider at man ved mangel på alternativer, kan gjennomføre nødvendig ærender i butikk eller apotek, men man må da sørge for holde tilstrekkelig avstand (1-2 meter) til andre og unngå kø. Vi oppfordrer sterkt til å be om hjelp utenfra ved slike tilfeller. Flere frivillige organisasjoner stiller seg i disse dager til disposisjon for å hjelpe til med blant annet å handle matvarer for de som ikke kommer seg på butikken. Se gjerne her for informasjon fra Røde Kors.

Her er nyttige lenker fra FHI: