Tomat- og chilimarmelade til ost

Server marmelade med ost, kalkun, kylling og ribbe.

Ingredienser

Tomat- og chilimarmelade til ost

 • 1 kg tomater
 • Ca. 300 g sukker
 • Ca. 60 ml eplesidereddik
 • 0,5 ts cumin
 • 0,5 stk rød chili

Slik gjør du

 1. Sett en liten tallerken i kjøleskapet. Denne trenger du senere for å teste om marmeladen er ferdigkokt.
 2. Lag et lite snitt på bunnen av tomatene. Kok opp en kjele med vann, ta den av varmen og legg i tomatene. Etter 5 minutter heller du av vannet og kjøler ned tomatene i iskaldt vann. Dra av skinnet og klem ut frøene. La tomatene renne av seg i et dørslag i en halvtime.
 3. Vei tomatene – du skal bruke halvparten så mye sukker som tomater og 10 ml eddik per 100 g. Legg tomatene tilbake i kjelen, kjør dem til en grov mos med en stavmikser og kok dem over middels varme i ca. 10 minutter. Tilsett sukker, eddik og cumin.
 4. Rens chilien og ha den i. La det putre videre under omrøring i ca. 30 minutter, til marmeladen har tyknet og blitt glansfull. Kjør den til en jevn puré med en stavmikser.
 5. Sjekk konsistensen på marmeladen ved å legge noen dråper på den kalde tallerkenen i kjøleskapet i et par minutter. Dersom du ikke er fornøyd koker du marmeladen i et par minutter til.
 6. Hell marmeladen over på steriliserte glass og oppbevar den kaldt. Server den sammen med ost, eller til kylling, kalkun eller ribbe.