Sunn middag til baby

De beste barnematvalgene når du er på farta

Det kan være en utfordring å planlegge og å lage middag til de aller minste barna når du er mye på farten om sommeren. Legg bort den dårlige samvittigheten!

Sommertid. Mange av oss er mer på farta. Vi spiser mat som kanskje er dårlig tilpasset de minste, som salater og grillmat. Vi koser oss på restaurant og spiser litt senere middager.

Da kan det være veldig praktisk å ha et barnematglass på lur.

Klinisk ernæringsfysiolog og tobarnsmor Tine Sundfør mener middagsglass er en super løsning for travle småbarnsforeldre.
Klinisk ernæringsfysiolog og tobarnsmor Tine Sundfør mener middagsglass er en super løsning for travle småbarnsforeldre.

– Et strålende alternativ, mener tobarnsmor og klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

– Ikke ha dårlig samvittighet!

Mange småbarnsforeldre kjenner på den dårlige samvittigheten når de gir barna mat på glass. Det mener Sundfør det ikke er noe grunn til.

– Det tar faktisk litt tid å lage barnematen fra bunnen; kutting, koking og mosing. Og selv om hjemmelaget er veldig bra, betyr ikke det at middagsglass er dårligere, sier hun. 

Det viktigste er hva maten inneholder. Ifølge Sundfør bør barnematen, uavhengig av om den er hjemmelaget eller kjøpt, ha et høyt innhold av vitaminer og mineraler, sunt fett, passelig mengde protein og minimalt med salt og sukker.

Middagsglass eller hjemmelaget?

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør anbefaler å variere. 

– Næringsinnholdet i hjemmelaget mat og middagsglass er ofte veldig likt. Det er allikevel gunstig å lage en del av barnematen selv fordi det ofte er rimeligere, gir mer variasjon og gjør det lettere for barnet å vende seg til familiens smakspreferanser, sier Sundfør.

Men når tiden ikke strekker til er det middagsglass som gjelder.

– Middagsglass er et mye sunnere og bedre alternativ for barnet enn at det bare får en ekstra brødskive eller en banan fordi man er på farta. 

Nestlé
All barnemat som produseres til det norske markedet er nøye kontrollert. 

 

Produktspesialist oi Nestlé
Ina Bjerkestrand, kokk, ernæringsfysiolog og produktspesialist i Nestlé understreker at middagsglassene fra Nesté har oppfyller strenge krav til råvarer og produksjon.

Oppfyller barns behov

Ina Bjerkestrand, ernæringsfysiolog og produktspesialist i Nestlé, forsikrer om at barnematen deres er næringsrik. 

Hun forteller at retningslinjene for råvarer som brukes i barnematproduksjonen er strenge. 

–  Barn under to år har et annet behov når det kommer til næringsstoffer. I våre middagsglass er innholdet av protein, fett og karbohydrat tilpasset barnet, og det er blitt passet godt på at grønnsakene ikke er overkokte, forsikrer Bjerkestrand.

Nestlés barnematglass inneholder mest grønnsaker, og har tilsatt fett i form av sunne oljer som raps- og solsikkeolje.