Bind- og tampongavtalen

Er du en av dem som bruker feil truseinnlegg i disse situasjonene?

Urinlekkasje er vanligere enn mange tror, likevel bruker 80 prosent av de som opplever dette feil type truseinnlegg.

Det snakkes ikke høyt om, men halvparten av oss har kanskje vært i situasjoner der vi skulle ønske vi hadde jobbet litt mer med knipeøvelsene? 

Hele 700.000 norske kvinner opplever urinlekkasje, men 80 prosent av disse bruker feil produkt til sitt behov, noe som kan gi negative konsekvenser og ubehag. Derfor har Libresse utviklet truseinnlegget «Libresse Extra Protection», som du finner i din nærmeste KIWI-butikk.

Bruk riktig truseinnlegg til ditt behov

Libresse Extra Protection har en høyere absorbsjonsevne som gjør at produktet egner seg for både utflod, lette blødninger og urin, i motsetning til vanlige truseinnlegg. Bind og truseinnlegg er nemlig i utgangspunktet laget for å absorbere menstruasjon og utflod, som er en tykkere væsker enn urin.

Vi ønsker at alle kvinner skal velge riktig produkt for sitt behov, men har sett at det er en barriere for mange å kjøpe inkontinensbind, selv om behovet er der, forteller Katrine Fylling i Libresse.

Med Libresse Extra Protection ønsker de derfor å tilby et bedre produkt innenfor det vanlige sortimentet til de med lett inkontinens. I likhet med inkontinensbind suger de nye truseinnleggene til seg væske hurtigere enn et vanlig truseinnlegg og forhindrer lukt, noe som gjør at de egner seg både til urinlekkasje, utflod og menstruasjon.

Årsaker til urinlekkasje

Ifølge Katrine Fylling kan det være mange årsaker til urinlekkasje. Det som i praksis skjer er at musklene som skal holde åpningen i blæren lukket, er svekket. Derfor opplever mange lekkasje når man for eksempel ler, nyser, hopper eller løper.

Det vanligste rådet for å forebygge lekkasje, er knipeøvelser eller bekkenbunnøvelser. Det kan både lindre og forebygge. Men det er viktig å huske på at det kan være mange årsaker og ikke alt kan forbedres med bekkenbunnstrening.

Urinlekkasje er vanligere enn du tror

Siden nesten halvparten av oss opplever urinlekkasje i løpet av livet, bør vi kanskje spørre oss om hvorfor dette temaet er så tabubelagt.

Det er vanskelig å ha et fasitsvar på hvorfor det er slik, men jeg tror det er for lite kunnskap og bevissthet rundt temaet. Jeg tror ikke folk flest vet hvor vanlig det er. Den samme problemstillingen har vært knyttet til mensen i lang tid, der ser vi heldigvis at det stadig blir mer åpenhet. Vi håper at det skal gå i samme retning når det gjelder inkontinens, sier Katrine Fylling.