Smoothie som gir deg energien du trenger

Smoothie kan være et måltid i seg selv til frokost eller kvelds og passer også perfekt som påfyll før trening eller som restitusjonsmåltid etter en treningsøkt. Variasjonsmulighetene er uendelige og bare fantasien setter grenser.

Frukt, bær og grønnsaker inneholder masse antioksidanter, fiber og vitaminer. Yoghurt, syrnet melk, vanlig melk, kesam eller cottage cheese gir smoothien mer fylde og kroppen mye kalsium, jod, B-vitaminer og protein. Hvis du mangler matlyst om morgenen, da er smoothie tingen!

Antioksidantbombe

Antioksidanter er en samlebetegnelse på stoffer som det finnes mye av i frukt, bær og grønt. De beskytter cellene i kroppen vår mot skader. Noen studier tyder på at et kosthold med mye antioksidanter kan bedre restitusjonen, men kosttilskudd med antioksidanter er ikke vist å gi effekter. Frukt, grønt, bær, krydderurter og enkelte nøtter er de matvaren som inneholder desidert mest antioksidanter. For å få mye naturlige antioksidanter og vitaminer, bør idrettsutøvere spise minst fem porsjoner frukt, bær og grønnsaker daglig.

Stor og sterk med smoothie

Etter en treningsøkt er det viktig at kroppen raskt får tilført det den trenger av næringsstoffer og væske for å sørge for å optimalisere muskeloppbygging og gjøre kroppen klar til neste trenigsøkt. Det anbefales å innta et lite måltid kort tid etter treningsøkten for optimal restitusjon. Måltidet etter trening bør bestå av mye karbohydrat og moderat med protein. Med andre ord er en smoothie helt perfekt: frukt og bær gir masse karbohydrater og yoghurt, kesam, cottage cheese eller melk gir proteiner av god kvalitet.