Slik påvirker fisk kroppen din

Fisk er en viktig kilde til livsnødvendige næringsstoffer, men hvordan påvirker disse egentlig kroppen din? Her lister vi opp 6 ting som skjer i kroppen din når du spiser fisk.

Tenner og skjelett:

Vitamin D er nødvendig for at kroppen skal kunne ta opp kalsium, og er dermed en forutsetning for en sterk benbygning og tenner. Kroppen kan lage D-vitamin selv, men da trengs det sollys. I vinterhalvåret får vi for lite sol, og vi trenger derfor vitamin D fra mat. Fet fisk og tran er de viktigste kildene til vitamin D i kosten vår.

Forbrenning:

Hvit saltvannsfisk som torsk og sei er en viktig kilde til jod som bidrar til normal produksjon av hormoner som inngår i stoffskiftet og forbrenningen i kroppen

Øyne og syn: 

Omega-3 fettsyren DHA bidrar til optimalt syn.

Hjerte og blodårer: 

De marine omega-3 fettsyrene, EPA og DHA, som det finnes mye av i fet fisk som laks, ørret, sild, makrell og kveite, bidrar til hjertets og blodårenes normale funksjon. Fet fisk er også en kilde til vitamin B12 som er nødvendig for dannelse av røde blodlegemer.

.

Muskler:

Fisk er rik på proteiner som er kroppens byggeklosser. Proteiner bidrar til vekst i muskelmasse og til å opprettholde muskelmasse. Fet fisk og tran er de viktigste kildene til vitamin D i kosten vår som også bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon hos både store og små.

Hjernen:

Fisk som laks, ørret eller makrell til middag dekker behovet for omega-3-fettsyrer. Dette lager ikke kroppen selv, så vi må få det gjennom maten. Omega-3-fettsyren DHA er livsnødvendige for kroppen og særlig for hjernens normale funksjon.