Nytt dyrefôr i KIWI

Derfor er Fauna et godt valg for både hunden, katten og miljøet

For hundeeier Jens Kvernmo er det viktig å vite at hunden hans får et fôr den har godt av, men like viktig syns han det er at produsenten tar hensyn til miljøet.

Kun det beste er godt nok for våre firbente venner, og ingenting overlates til tilfeldighetene fôret som passer best til din hund eller katt skal utvikles. Et godt fôr er både tilpasset dyrets størrelse, alder og aktivitetsnivå.  

Fauna er et kvalitetsfôr for hunder og katter med gode råvarer som nå kan kjøpes i din lokale KIWI-butikk, og er laget med kjærlighet og respekt for de firbente, naturen og råvarene.

Eventyrer Jens Kvernmo er ambassadør for det norske dyrefôret Fauna.Eventyrer og Fauna-ambassadør

Friluftsmann, jeger og eventyrer Jens Kvernmo er kjent fra TV-seriene Alene, Vinterdrømmen og Jens i villmarka. Han er i tillegg hundeeier og ambassadør for Fauna dyremat.

– Jeg velger å være ambassadør for Fauna dyremat, fordi de har forstått viktigheten av å ta vare på naturen rundt oss. Det er viktig for meg at produksjonen av fôret jeg velger ikke går utover livskvaliteten til andre dyr eller mennesker, forteller Kvernmo.

Miljøvennlig og bra for hunden

Friluftsmannen mener et annet pluss ved fôret er at det fungerer for de fleste hunder.

– Selv merker jeg godt på min hund når den får et bra fôr. Da klarer den å yte maksimalt under trening og på jakt, og den restituerer raskere. Pelsen blir også glinsende flott når hunden har det godt, sier han. 

Den aktive hundeeieren er glad for at det finnes fôr som tar hensyn til dyrets behov samtidig som det er miljøvennlig.   

– Fauna Dyremat er satt sammen av profesjonelle folk som vet hva hunden trenger av næringsstoffer og som samtidig tenker miljøvennlig i et langsiktig perspektiv, mener han.

Tilpasset dyrets behov 

Alle disse produktene fra Fauna finner du i din lokale KIWI-butikk.

– Faunas produkter er laget med utgangspunkt i dyrenes ulike behov. De er satt sammen av nøye utvalgte råvarer for å møte alle de forskjellige ernæringsbehovene hunder og katter har, forteller kategoriansvarlig Kim Alvarstein i Unil, som produserer det nye norske dyrefôret. 

For hunder er det viktig at fôret er tilpasset alder og aktivitetsnivå, og små hunder og valper trenger også et fôr som er tilpasset anatomi og energinivå.

– Fauna har derfor et variert tørrfôrsortiment som er tilpasset både valp, liten hund, aktiv hund og voksen hund. Til katter har vi utviklet to typer tørrfôr, tilpasset kattunge og voksen katt, sier han.

Gode råvarer

Under utviklingen av fôret har man kombinert ingredienser som gir bra ernæring og fordøyelse, balanse i næringsstoffene og god smak.

– Våtfôret til Fauna er utviklet med basis i råvarer som norsk laks, kylling fra små, lokale bønder i Spania og tunfisk fra Stillehavet, sier Alvarstein. 

I tørrfôret er fisk og kylling hovedkilde til proteiner. Her har man brukt oppdrettslaks fra Skottland, torsk fra Nordsjøen og kylling og kalkun fra Storbritannia og Irland.

Trygghet er viktig

Selv om mange ofte vegrer seg for å kjøpe hunde- og kattemat i matbutikken, er det liten grunn til dette. Veterinær Trude Mostue har tidligere uttalt til KIWI at du trygt kan kjøpe fôr fra de etablerte merkene i dagligvarebutikken, så lenge dyret ditt ikke har spesielle behov.

Denne trygghetsfølelsen er også viktig for produsenten av Fauna dyremat.

– Vi vil at du skal kunne føle deg trygg på at kvaliteten er god når du kjøper maten til kjæledyret i matbutikken. Akkurat som maten du kjøper mat til familiens øvrige medlemmer, sier Kim Alvarstein.