Vi støtter Kirkens Bymisjon

Slik kan du bidra til et varmere samfunn

KIWI og Orkla Home & Personal Care samarbeider om stor kampanje for Kirkens Bymisjon.

I disse dager kan du som KIWI-kunde være med på å støtte en ekstra god sak hver gang du kjøper hygiene- og vaskeprodukter fra fem kjente merkevarer.

I høst gjennomfører KIWI og Orkla Home & Personal Care en felles kampanje for Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere samfunn. For hvert produkt fra Define, Solidox, OMO, Comfort og Sun som selges hos KIWI i kampanjeperioden 13. september til 3. oktober 2021, vil 2,50 kr gå uavkortet til dette arbeidet.

Pengene som doneres gjennom kampanjen, brukes til å videreføre det viktige arbeidet Kirkens Bymisjon gjør i byen din eller et lokalsamfunn nær deg hver eneste dag. 

Et viktig bidrag for et varmere samfunn

Kjersti Klouman Høiner leder en av Kirkens Bymisjons kafeer. Foto: Kirkens Bymisjon
Kjersti Klouman Høiner leder en av Kirkens Bymisjons kafeer. Foto: Kirkens Bymisjon

Pengene som kommer inn går til Kirkens Bymisjons kafeer rundt om i hele landet. Disse tilbyr mat, hvile, veiledning og sosialt samvær til dem som trenger det, og er et svært viktig tilbud for mange som ikke føler seg så velkomne andre steder.

Pengene går uavkortet til Kirkens Bymisjons møtesteder og kafeer.
Pengene går uavkortet til Kirkens Bymisjons møtesteder og kafeer.

- Våre kafeer og møtesteder er viktig for mange. I disse tider er vi mange som har kjent på ensomheten. På kafeene våre kan man møte andre mennesker og være sammen, få seg et skikkelig måltid og en kopp kaffe til en pris man har råd til, uavhengig av livssituasjon. Dette betyr både trivsel og verdighet. Pengene fra KIWI og Orkla Home & Personal Care bidrar til å holde disse stedene åpne og varme for våre gjester, forteller Kjersti Klouman Høiner, leder for en av Kirkens Bymisjons kafeer. 

Økt behov under korona

I likhet med veldig mange har Kirkens Bymisjon opplevd ekstra utfordringer de siste 18 månedene. Koronapandemien har gjort at organisasjonen nå må jobbe på nye måter.

Smittevernhensyn tas, og arbeidet er styrket ute i gatene der folk er. Dette koster. Pengene som kommer inn er derfor viktig for å kunne opprettholde dette tilbudet til mennesker som virkelig trenger det.

Et langvarig samarbeid

Vidar Jensen er driftsdirektør i KIWI og ansvarlig for samarbeidet med Kirkens Bymisjon.
Vidar Jensen er driftsdirektør i KIWI og ansvarlig for samarbeidet med Kirkens Bymisjon.

Selv om denne kampanjen foregår nå i høst, er imidlertid ikke samarbeidet mellom KIWI og Kirkens Bymisjon nytt. 

- Siden 2004 har KIWI og Kirkens Bymisjon hatt et verdifullt samarbeid. I dag donerer mer enn 30 KIWI-butikker over hele landet matvarer til lokale Kirkens Bymisjon-tiltak på fast basis, forteller driftsdirektør Vidar Jensen hos KIWI.

I tillegg til å bidra til at Kirkens Bymisjon kan servere flere tusen måltider i året, bidrar samarbeidet til å redusere matsvinn i KIWI-butikker. Varer som er i ferd med å gå ut på dato, blir hentet av frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon, og serveres på deres kafeer og andre av deres tiltak over hele landet. Rett og slett vinn-vinn for begge parter. 

Slik kan du bidra

orka produkter kirkens bymisjon.jpg
Alle produkter fra merkevarene Solidox, Comfort, Sun, Define, OMO og Comfort som selges i perioden 13. september til 3. oktober bidrar til Kirkens Bymisjons viktige arbeid.

Fra uke 37 til 39 kan også du som kunde bidra til et varmere samfunn ved å velge produkter fra Define, Solidox, OMO, Comfort eller Sun når du kjøper hygiene- eller vaskeprodukter hos KIWI. Prisen for deg som kunde er den samme som før, den eneste forskjellen er at 2,50 kr av kjøpesummen for hvert solgte produkt doneres uavkortet til Kirkens Bymisjon.