Hjelp barna i Ukraina

Livredde og fortvilte barn og familier har forlatt hjemmene sine i Ukraina. Det er for svært mange avgjørende at nødvendig hjelp raskt kommer frem til de som trenger den. Du kan bidra på flere måter.

Publisert: 01.03.22
Sist oppdatert: 09.05.22

I krig er det barna som lider mest, og det er helt avgjørende at nødvendig hjelp kommer raskt frem til de som trenger den. UNICEF jobber fortsatt på spreng for å hjelpe barn og familier på flukt i Ukraina og i nabolandene. 

Det bor 7,5 millioner barn i Ukraina, og UNICEF har jobbet for deres rettigheter i 25 år. Innsatsen er stor for å møte de kritiske behovene for rent vann, helsetjenester, undervisning og beskyttelse. Varme klær, tepper, hygieneartikler og førstehjelpspakker skal sendes dit behovet er størst. 

Du kan støtte UNICEF ved å vippse et valgfritt beløp til 737560, eller gi 300 kroner ved å sende SMS med kodeord HÅP til 2040. 

KIWI har vært signaturpartner til UNICEF siden 2010, og startet innsamlingen med å donere 500.000 kroner. 

Trumf-kundene har donert sin Trumf-bonus

I mars og april var det mulig for Trumf-medlemmer å donere sin Trumf-bonus direkte til hjelpearbeidet. I disse ukene ble det fra KIWIs Trumf-kunder donert 3 254 454 kroner. Sammen med resten av NorgesGruppen og ASKO endte donasjonen på over 9,7 millioner kroner. Pengene ble øremerket krisen i Ukraina. 

Det er ikke lenger mulig å donere sin Trumf-bonus direkte til barna i Ukraina, men du kan fortsette hjelpe barn i nød med din Trumf-bonus.

UNICEFUN0598148Velixar.JPG
UNICEF oppretter tilfluktssteder langs fluktrutene, slik som her i Moldova. Foto: © UNICEF/UN0598148/Velixar

Din hjelp kan redde liv 

​​Etter åtte år med konflikt er det barna som lider mest, og slitasjen var enorm i befolkningen allerede før krigen brøt ut. Nå har flere enn 3,4 millioner mennesker behov for nødhjelp, og flertallet er kvinner og barn.

– Det er våre støttespillere som gjør det mulig for UNICEF å nå frem med livsviktig hjelp til de aller mest utsatte barna og familiene i Ukraina og grenseområdene rundt. Vi gir barn og familier hjelp til å bearbeide traumer, få mulighet til å gå på skole, trygge pusterom og grunnleggende helsetjenester de må ha for å overleve. Sammen kan vi gi barn i Ukraina og på flukt et håp om en bedre fremtid, forteller Kristin Oudmayer, Direktør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF.

UNICEF jobber på tvers av landegrensene og ruster nå opp beredskapen i nabolandene for å hjelpe barna på flukt. Langs fluktrutene gjennom Moldova, Romania, Polen, Ungarn og Slovakia setter de opp trygge tilfluktssteder og gir øyeblikkelig hjelp til traumatiserte familier og barn. 

– KIWI er signaturpartner til UNICEF, og vi har samarbeidet tett siden 2010. Vi i KIWI er sterkt berørt av det som skjer i Ukraina. For hver dag som går, forverres situasjonen ytterligere. Nå håper vi mange vil støtte UNICEFs viktige arbeid for ukrainske barn i nød, oppfordrer KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.