Sammen mot grønnvasking

KIWIs grønnfarge forplikter. Vi vil derfor bekjempe grønnvasking for å gjøre det enklere for kundene våre å ta bevisste valg. Men hva er egentlig grønnvasking, og hvordan stiller KIWI opp i kampen mot det?

I en tid der alle snakker om bærekraft kan det fort bli forvirrende for kundene å navigere i jungelen av påstander om grønne initiativer og miljøvennlige produkter. Grønnvasking er kort forklart å fremstille noe som bedre for naturen, klimaet og mennesker enn det faktisk er.

– Vi mener at kundene våre fortjener ærlig og korrekt bærekraftsinformasjon. De skal være trygge på at vi er til å stole på. Men dette arbeidet kan vi ikke gjør alene. Selv om vi gjør mye riktig, trenger vi leverandørene våre med på laget for å påvirke samfunnet i en sunnere og grønnere retning, sier KIWI-sjef, Jan-Paul Bjørkøy.

Derfor inviterer vi nå alle leverandører med på arbeidet mot grønnvasking

Da KIWI valgte grønn som farge i 1979, var det ganske tilfeldig. Med tiden har den blitt en del av vårt DNA og nå sier vi at grønnfargen forplikter. Pris er selvfølgelig viktig for oss i KIWI, men pris er ikke alt. Vi ønsker derfor å være i front, også når det kommer til bærekraft.

Jan Paul, KIWI-sjef
– Vi mener at kundene våre fortjener ærlig og korrekt bærekraftsinformasjon, sier KIWI-sjef, Jan-Paul Bjørkøy.

– I tillegg til å jobbe med bærekraft i egen drift, ønsker vi å gjøre det enklere og billigere for kundene våre å ta bevisste og ansvarlige valg. For vi er ikke i tvil om at kundene er opptatt av bærekraft, sier Bjørkøy.

Vi vil ha flere med på laget

I 2021 signerte både eieren vår, NorgesGruppen, og KIWI Grønnvaskingplakaten. Et initiativ fra Miljøstiftelsen Zero, Skift, WWF og Framtiden i våre hender. Plakatens formål er å bekjempe grønnvasking.

– Vi i KIWI stiller oss 100 prosent bak dette initiativet og tar avstand fra alle former for grønnvasking. Gjennom aktiv bruk av Grønnvaskingsplakaten stiller vi høye krav til oss selv og våre samarbeidspartnere. Vi vil at kundene våre skal ha tillit til bærekraftskommunikasjonen i samtlige av våre kanaler, både når det handler om KIWIs egne tiltak og om produktene vi selger, sier kommunikasjonssjef i KIWI og ansvarlig for bærekraft, Nora Mile Helgesen.

Nora.jpg
– Vi i KIWI tar avstand fra alle former for grønnvasking, sier Nora Mile Helgesen, kommunikasjonssjef og ansvarlig for bærekraft i KIWI.

Gjennom arbeidet med plakaten har vi allerede lært mye, men vi trenger å ha flere med på laget. Derfor har vi oppfordret alle våre leverandører til å signere Grønnvaskingsplakaten, og bruke den aktivt i all markedsføring og kommunikasjon. Målet er at vi sammen kan skape en positiv endring, og gå foran for ærlig og troverdig informasjon om bærekraft!

Hva betyr dette for deg som kunde?

Vi i KIWI har redaktøransvar for all informasjon som sendes ut i våre kanaler, og derfor har vi forsterket kontroll hos oss for å unngå grønnvasking. Fremover vil du derfor finne denne faktaboksen i alle våre saker om bærekraft:

Denne saken er sjekket for grønnvasking

Sammen mot grønnvasking