Personvernerklæring

Handler du hos KIWI i våre butikker, tar kontakt med oss eller besøker våre nettsider kan vi behandle opplysninger om deg. Vi vil behandle slike opplysninger i tråd med personvernlovgivning og andre relevante lover, som for eksempel bokføringsloven.

I personvernerklæringen finner du informasjon om hvilke personopplysninger som samles inn, hvorfor disse samles inn, hva de brukes til, hvilket rettslig grunnlag som foreligger og hvilke rettigheter du har som registrert hos oss.

Om KIWI-kjeden

KIWI-kjeden består av KIWI Norge, KIWI Minidrift og butikker, og disse selskapene har i fellesskap ansvar for å behandle personopplysninger om kjedens kunder. KIWI Norge ivaretar juridiske forpliktelser, KIWI Minidrift behandler personopplysninger i fellestjenester og butikkene har ansvar for å etterleve kjedens rutiner slik at personvernet ivaretas i butikkens daglige drift.

KIWI Norge AS er et heleid selskap i NorgesGruppen med adresse KIWI AS, Postboks 551, 3414 Lierstranda, og organisasjonsnummer 975959171. Kontaktopplysninger: Tlf. 32244000, e-post: resepsjon@kiwi.no

I det følgende refereres det til KIWI som behandlingsansvarlig.

KIWI er Trumf-partner
Som Trumf-medlem sparer du Trumf-bonus når du handler i våre butikker.  For dette må Trumf og KIWI utveksle opplysninger. For markedsføring og kommunikasjon fra KIWI har KIWI og Trumf felles behandlingsansvar. KIWI PLUSS er en bonusavtale i fordelsprogrammet Trumf, som du kan velge å delta i Les mer

Handel i butikk
Når du handler i butikk og betaler med kort, må vi behandle dine kortopplysninger for å gjennomføre avtalen om kjøp. Er du Trumf-medlem behandler vi opplysninger om ditt medlemskap. Les mer

KIWI Babypakke
Som Trumf-medlem kan du få tilleggsfordelen KIWI Babypakke. Les mer

KIWI PLUSS-app

For kommunikasjonen til Trumf-medlemmer har Trumf og KIWI felles behandlingsansvar: Trumf har ansvar for personopplysninger og behandlingsgrunnlag, mens KIWI har ansvar for innholdet.

KIWI benytter Trumf ID for innlogging og autentisering av brukere. Les mer om innlogging og hvordan Trumf behandler dine personopplysninger her

Nettsidene www.kiwi.no
På kiwi.no får du informasjon, tilgang til våre tjenester og til skjema for å registrere henvendelser. Du kan logge inn med Trumf. Les mer

Sosiale medier - FaceBook, Instagram, LinkedIn
KIWI er aktiv på sosiale medier. Les mer

Hvem utleverer KIWI personopplysninger til
KIWI kan levere personopplysninger til andre behandlingsansvarlige dersom lovgrunnlag er til stede. Les mer

Hvem behandler personopplysninger på vegne av KIWI
Vi bruker databehandlere som behandler personopplysninger på våre vegne. Behandlingen er regulert i databehandleravtaler. Les mer

Dine rettigheter
Du har rettigheter til dine personopplysninger etter personvernlovgivningen Les mer

Klager
Du kan klage over behandling av personopplysninger til KIWI. Du kan også klage til Trumf dersom det gjelder Trumf-medlemskapet.  Les mer

Endringer
Endringer i behandlinger vil beskrives i personvernerklæringen, tilgjengelig på kiwi.no og gjennom KIWI PLUSS app.

KIWI er Trumf-partner

KIWI PLUSS er en bonusavtale i fordelsprogrammet Trumf, som du kan velge å delta i. Les mer om dine fordeler hos KIWI fordi KIWI er Trumf-partner.

For å oppfylle avtalen om Trumf-bonus må Trumf utlevere en identifikator unikt for ditt medlemskap til KIWI slik at du kan gjenkjennes som medlem, og KIWI må på sin side utlevere opplysninger om kjøpet til Trumf. KIWI og Trumf har hver for seg behandlingsansvar for utleverte opplysninger. Les gjerne mer om Trumfs vilkår og personvernerklæring.

For markedsføring i nyhetsbrev fra KIWI, på KIWIs nettsider og i KIWI PLUSS appen har Trumf og KIWI felles behandlingsansvar. KIWI har ikke innsyn i opplysninger om det enkelte medlem, men bestemmer markedsføringens innhold, tidspunkt og kriterier, mens Trumf har ansvar for selve opplysningene og for at behandlingsgrunnlaget er i orden. Merk: 

 • Dersom du har bonusavtale om KIWI PLUSS kan du få nyhetsbrev på e-post og/eller SMS fra KIWI, i rollen som Trumf-partner, med grunnlag i vår felles interesse i å gi deg fordeler etter denne avtalen. Har du ikke slik delavtale vil du bare få nyhetsbrev dersom du har samtykket til dette.  Du kan alltid endre dine kommunikasjonsinnstillinger som innlogget på kiwi.no, i KIWI PLUSS app eller på trumf.no.
 • Har du samtykket til kommunikasjon gjennom andre medier kan din e-postadresse bli sammenstilt mot kundelister i disse medier for å identifisere deg og gi deg relevante annonser, bonuskampanjer og informasjon. Eksempler på andre medier er nettaviser som VG/Aftenposten/Dagbladet/lokalaviser, Google eller Facebook og Instagram. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke på din Trumf-profil på nettside eller i app.
 • På kiwi.no kan du logge inn med Trumf. Har du logget inn, viser Trumf deg bonussaldo, profil- og KIWI-relaterte opplysninger gjennom tekniske grensesnitt. KIWI kan tilpasse nettsidens øvrige innhold i samsvar med dine Trumf-innstillinger, dersom dine valg tillater dette. 
 • Har du lastet ned KIWI PLUSS app kan du logge inn med Trumf. Også her kan KIWI tilpasse innhold i samsvar med dine Trumf-innstillinger.   

Om KIWI-kjeden

Vi bruker betalingsløsninger som møter gjeldende sikkerhetskrav (PCI-DSS-sertifisering). Butikken ser ikke dine kortopplysninger, annet enn når manuelle kortbetalingsløsninger unntaksvis må benyttes. Det kan skje når betalingsløsningene ikke fungerer.

Vi kontrollerer om kortet du bruker er knyttet til et Trumf-medlemskap for å kunne oppfylle medlemsavtale om Trumf-bonus. Er du medlem, utleverer Trumf en unik medlemsidentifikator sammen med informasjon om relevante fordeler ved medlemskapet. Trumf medlemsidentifikator lagres på kjøpstransaksjonen, som KIWI utleverer til Trumf slik at du får din Trumf-bonus.

KIWI lagrer kjøpstransaksjoner i fem år slik bokføringsloven krever.

Fra tid til annen kan vi ha konkurranser /premiering i butikken, for eksempel ved at du noterer navn og telefonnummer på kvittering. Opplysningene vil bare bli brukt til å trekke en vinner, og blir makulert etter at konkurransen er over. Navn på vinner vil bli lagret i fem år slik bokføringsloven krever.

KIWI Babypakke

Bestiller du KIWI Babypakke, behandles nødvendige kontaktopplysninger og bestillingsdato registreres. Opplysningene om bestillingen slettes etter ni måneder.

KIWI PLUSS-app

For kommunikasjonen til Trumf-medlemmer har Trumf og KIWI felles behandlingsansvar: Trumf har ansvar for personopplysninger og behandlingsgrunnlag mens KIWI har ansvar for innholdet.

Du kan logge inn med Trumf på appen. Da er du innlogget i ett år så framt du ikke aktivt logger ut. Er du innlogget, viser Trumf, gjennom tekniske grensesnitt, relevante medlemsopplysninger som for eksempel bonussaldo, bruk bonus i butikk, kjøpshistorikk og kontaktopplysninger.

KIWI benytter logger fra app-aktivitet for å generere statistikk over besøk i KIWI PLUSS app. Denne statistikken gjør at vi kan forbedre informasjonen i appen vår. Informasjonen inneholder forskjellige variabler, som hvilken side du har besøkt, dato og tidspunkt for besøk samt teknisk informasjon om enheten din. Denne informasjonen kan ikke knyttes mot en IP-adresse, da denne er anonymisert, som i praksis betyr at det ikke vil være mulig å identifisere de besøkende fra de resterende parameterne. Derfor er statistikken anonym. Denne informasjonen kan derfor ikke knyttes til enkeltpersoner.

Nettsidene www.kiwi.no

Som Trumf-partner kan KIWI tilpasse nettsidene til deg som er innlogget, i samsvar med dine Trumf-innstillinger. Formålet er å gi deg en bedre brukeropplevelse og forståelse av de fordeler KIWI kan gi deg som Trumf-partner. For innloggede viser Trumf bonussaldo, profil- og KIWI-relaterte opplysninger gjennom tekniske grensesnitt. Du forblir fullt innlogget i 24 timer. Deretter er du enkelt innlogget med tilgang til innsyn i din Trumf-konto i 365 dager. Skal du endre innstillinger kreves som hovedregel ny innlogging.

Benytter du vårt kontaktskjema eller henvender deg til oss på e-post, behandler vi dine kontaktopplysninger, de opplysninger du oppgir og opplysninger nødvendig for å gi deg svar. Normalt slettes henvendelser etter 12 måneder. 

KIWI benytter PIWIK PRO for analyse og statistikk, ut fra en berettiget interesse i kunnskap om nettsideaktivitet. Verktøyene leser bla. besøkendes IP-adresser, men adressene anonymiseres før lagring og bruk i rapporter til KIWI. 

Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsider. Les mer om dette på vår side for "Informasjonskapsler (cookies)".

Logger fra nettsideaktivitet lagres for å avdekke feilsituasjoner og misbruk, slik at vi kan identifisere årsaker og gjøre forbedringer. Det er i vår og din interesse at nettsidene fungerer tilfredsstillende og at sikkerheten ivaretas.

Sosiale medier - Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok

Vi er til stede på sosiale medier, med selskapsside på Facebook og Instagram (eid av Meta), og bedriftsprofil på TikTok. KIWI bruker tilstedeværelsen for å publisere generell informasjon, og i forbindelse med kampanjer og konkurranser. For behandlingen av personopplysninger som oppstår når du besøker siden eller profilen har vi og plattformleverandøren et felles behandlingsansvar. Behandlingen er begrenset til opplysninger om at du besøker siden, hvordan du reagerer på innlegg og eventuelle kommentarer du gir. 

Vi annonserer til målgrupper basert på opplysninger som brukeren selv har gitt til mediet, i tillegg til brukerens språk og lokasjon. Vi annonserer ikke etter kriterier eller med persondata vi mener burde kreve ditt samtykke til det sosiale mediet. Dersom du har gitt samtykke til oss, kan vi målrette annonser til deg ved å sammenstille din e-postadresse med tilsvarende identifikator hos det aktuelle mediet. Også for annonsering har vi og det aktuelle sosiale mediet felles behandlingsansvar.   

Ansvarsdelingen er beskrevet her: 

·  Felles behandlingsansvar med Meta for sideinnsikt for Facebook og Instagram 

·  Felles behandlingsansvar med TikTok, se lenke her, Part B pkt. 3.  

·  Dine vilkår for å bruke TikTok finner du her. Der er også lenke til personvernerklæring og det er beskrevet hvordan du kan ivareta dine rettigheter.   

·  Dine vilkår for Meta-tjenestene finner du her. Der er også lenke til personvernerklæring og det er beskrevet hvordan du kan ivareta dine rettigheter.   

De sosiale mediene gir oss anonymisert statistikk om brukeraktivitet på vår side/profil/annonse.   

Dersom ditt innlegg framstår som en kundehenvendelse, forsøker vi å gi deg tilbakemelding. Vi legger fra tid til annen ut konkurranser på siden hvor en vinner skal kåres, og da må vi også behandle personopplysninger om deg. Vi bruker ikke opplysninger fra dine innlegg til andre formål enn å svare, kåre en vinner eller annen behandling som framgår av aktiviteten på siden. Vær oppmerksom på at du som bruker må forholde deg til den sosiale plattformens brukervilkår og behandling av personopplysninger. Vi oppfordrer deg til å lese vilkår og personvernerklæring nøye. 

Vi har alene ansvar for å ha behandlingsgrunnlag for personopplysningene i innlegg vi legger ut, for eksempel for et bilde eller et opptak av en eller flere personer.  

Hvem utleverer KIWI personopplysninger til  

KIWI utleverer kjøpsopplysninger til Trumf for at Trumf-medlemmer skal få Trumf-bonus.

KIWI kan utlevere personopplysninger til offentlige myndigheter og eventuelt andre dersom behandlingsgrunnlag foreligger. Det kan for eksempel være etter begjæring fra politiet.

Hvem behandler personopplysninger på vegne av KIWI

KIWI bruker følgende databehandlere:

 • NorgesGruppen Data, for drift av KIWI PLUSS app, nettsider og underliggende datasystemer. NorgesGruppen Data har databehandlere i India, og USA, mens selve dataene er lagret i Norge. For å sikre et tilstrekkelig beskyttelsesnivå brukes standard personvernbestemmelser vedtatt av EU-kommisjonen
 • Trumf AS, for analyse, e-postutsending mm. Trumf har Socialboards AS som underleverandør.
 • Nets for betalingstjenester. 
 • Azure Application Insight for brukerstatistikk av KIWI PLUSS App
 • PIWIK PRO for bruksstatisikk av kiwi.no
 • Questback, for utsendelse av spørreundersøkelser 
 • Sanity for visning av kundeavis i KIWI PLUSS-app

Dine rettigheter

Du har rett til å kreve innsyn, korrigering av uriktige personopplysninger eller sletting av personopplysninger vi behandler om deg. Du har rett til å kreve begrensning i behandlingen og kan på visse vilkår kreve dine personopplysninger overført til deg selv eller annen behandlingsansvarlig (dataportabilitet).

Du kan til enhver tid trekke tilbake dine samtykker. En tilbaketrekking av samtykke påvirker ikke lovligheten av en behandling som var basert på samtykke før samtykket ble trukket tilbake.

Ønsker du å benytte deg av dine rettigheter overfor KIWI kan du benytte dette kontaktskjemaet. Hvis henvendelsen gjelder Trumf-medlemskapet, kontakt kundeservice@trumf.no. Vi besvarer din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Du kan lese mer om innholdet i rettighetene på Datatilsynets nettside.

Klager

Dersom du mener at KIWIs behandling av personopplysninger er i strid med personvernlovgivningen, kan du bruke kontaktskjemaet på kiwi.no, og merk henvendelsen med Personvern. 

Er du Trumf-medlem kan du også sende forespørsler eller klage til Trumfs personvernombud på personvernombud@trumf.no.

Klage kan også rettes til Datatilsynet. Du finner kontaktinformasjon til Datatilsynet her.